Myllymäkis utsökta viltfärssås

Höst och klövviltsjakt – och utsökt, klimatsmart viltkött i grytorna. Kan det bli bättre? Här ger stjärnkocken Tommy Myllymäki sitt tips på en enkel men utsökt viltfärssås som passar utmärkt ruggiga höstdagar.

Bryn färs, morot, lök och vitlök i en gryta, Tillsätt svamp, både torkad och färsk, och stek i 3 minuter. Tillsätt rosmarin, fond och grädde. Låt såsen koka ihop 10-20 min på låg värme tills den har fin och krämig konsistens. Smaka av med salt och rikligt med peppar.

Servera med pasta och gärna riven parmesan. 

Ingredienser

500 g viltfärs

1 morot, slantad

1 gul lök, finhackad

5 vitlöksklyftor, skivade

3 msk torkade trattkantareller

2 dl ansade kantareller, ev rivna i mindre bitar

2 rosmarinkvistar

3 dl kycklingfond

3 dl vispgrädde

salt och nymald svartpeppar 

 

Receptet kommer från Tommy Myllymäkis bok Kött, Vilt, Fågel (Natur och Kultur)