Jaktkort Särna, Ekopark Fjätälven

Jaktkort Särna, Ekopark Fjätälven

Ditt eget jaktäventyr i skogarna kring Särna i norra Dalarna. Här jagar du småvilt på egen hand, kanske i sakta mak med skidor eller i sällskap med jakthund på jakt efter framför allt skogsfågel eller hare. Här finns även chans till jakt på bäver.

Jaktmarken är på ca 4 428 hektar och består av såväl brukad skogsmark med hyggen och ungskog som äldre skogar i delar av ekoparken. På marken finns även inslag av myrområden. Området ligger ca 45 km sydost om Idre eller 20 km norr om Särna. Vägar i området kan vara oplogade under vintern.

Här finns av naturen varierad tillgång på de arter som normalt förekommer i norra Dalarnas skogar. Nedlagt vilt tillfaller jägaren utan tillkommande avgifter. Nedlagt vilt tillfaller jägaren utan tillkommande avgifter. Delar av jaktområdet ingår i Ekopark Fjätälven med dess fantastiska natur 

Köp jaktkort

Hitta hit

Allmänna regler

Att vara jägare hos Sveaskog innebär att du tar på dig ett ansvar för att jakten sker på ett etiskt riktigt sätt med STOR respekt för det vilda, vår lagstiftning och villkoren i våra upplåtelser. Jakten på Sveaskogs marker ska bedrivas enligt de Nordiska Jägarreglerna.

Innan du beger dig ut på jakt är det viktigt att du kontrollerar aktuell jakttidtabell för den art du avser jaga då jakttiderna varierar mellan arterna och geografiskt i landet samt tar del av de Allmänna reglerna.

Priser

  • 350 SEK per vuxen och dag
  • 210 SEK per ungdom och dag

Ingår i priset: Jaktkort för området

Period: Jan, feb, aug, okt, nov, dec

Ungdomspris gäller för dig som ännu inte fyllt 26 år.
På området säljs max 10 dagkort per dag.

Bag limit

  • För detta område gäller bag limit, max 2 skogshönsfåglar per jägare och jaktdag.

Villkor

  • Jägare ska kunna legitimera sig, uppvisa giltigt jakttillstånd, statligt jaktkort, vapenlicens och i förekommande fall införseldokumentation samt den fångst som fällts på uppmaning av polisman, tulltjänsteman, länsstyrelsens personal förordnad jakttillsynsman samt tjänsteman inom Sveaskog. Du ombeds därför att ange ett mobilnummer vid bokningen där vi kan nå dig under jaktdagen för att kontrollera ovan nämnda.

Kundcenter

Tel: 0771-787 100 0771-787 100

Skicka e-post till Kundcenter

Kontakta Sveaskogs kundcenter vid frågor om jaktområdet eller allmänna frågor om jakt.

Frågor om bokning och betalning
Vid frågor om bokning och betalning, kontakta vår officiella leverantör Nordic Travel AB så hjälper de dig.
Call center: 0411 – 23 66 00 
Skicka e-post till Nordic Travel

Generella bokningsvillkor